Драматично в „Безмилостен град“: Шениз е на дъното, извлечена от имението

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Безмилостен град“ основите на фамилия Карачай са пред срутване. Вълната, която ги помита, е като най-мощното цунами и заплашва да ги изтрие от лицето на земята.

Видяхме как Агях нарежда на охранителите да изведат Шениз. Стига се до влачене, до писъци, до ритане. Не е толкова лесно да изгониш от богаташкото имение червенокосата вещица.

В “Безмилостен град” примката около шията на Шениз здраво се затяга

Дамла изпада в ступор от видяното и иска обяснение от баща си, който с ледено лице и едва сдържан гняв я отпраща. Виждайки покъртителната картина и страданието на майка си, момичето се обръща с упреци към Недим, че той е виновникът да разбуни духовете в семейството.

Джерен намира поле за действие и разказва пред всички как Шениз дълги години е тровила Недим, за да няма той подобрение от лечението си.

След като Сехер приюти изгонената си сватя в пристройката, Агях отива там и гони жена си от имението. Мъжете дърпат Шениз до портите и я захвърлят на земята, а Агях не може да се побере в кожата си от всичко, което е научил за делата на жена си. Злодеянията ѝ според него, не могат да бъдат простени. Той се срамува, че му е била съпруга цели 25 години.

Чест прави на Недим, че в създалата се ситуация и пред драмата, която преживява братовчедка му, той не потвърждава злодеянията на майка ѝ срещу него.

В “Безмилостен град”: Недим с леден глас просъсква на Шениз, че отмъщението му започва

Дамла заплашва баща си, че ще напусне дома си завинаги. Тя тръгва с Дживан да търси майка си, а след тях потегля и Дженк. Джемре го последва с такси. Раната на наскоро оперирания Дженк прокървява и се налага той да спре, защото му прилошава. На улицата става задръстване, но Джемре е до мъжа си и вика линейка. Той само промърморва, че няма да се справи с демоните си.

Пътищата до всички имоти на фамилия Карачай са отрязани за низвергнатата Шениз. Тя отива във фирмата, където я застига Джерен, именно тя плаща таксито ѝ и истински се забавлява с безизходицата на своята доскорошна противничка.

В имението Недим влиза при чичо си и му казва, че съжалява за начина как всичко е излязло наяве. Агях се нарича слепец пред племенника си, защото не е разбрал какво се случва под носа му. Той обвинява единствено себе си. Но Недим му припомня, че само чичо му е бил човекът, който му е желал доброто. Агях се зарича пред него, че всичко е свършило и всеки ще получи своето според „заслугите“ си. За пореден път чичото пита племенника си дали има още нещо, което не му е казал. Недим отново отрича и се оправдава с това, че не иска чичо му да бъде нараняван повече.

Доволна от падението на Шениз, не по-малкият дявол Джерен нарича Шениз злобарка. Тя се прави на нейна благодетелка, но напомнящо ѝ пуска част от записа, в който Недим казва как е заварил леля си в леглото на баща си…

Автор: ЗАРАТА


image0 (9K)