Драматична победа на Берое в Кавадарци

Берое записа пета поредна победа в Балканската лига и общо четвърта във втората фаза на надпреварата. В изпълнен с обрати двубой в Кавадарци, Македония „зелено-белите“ се наложиха с 85:84 над Фени Индъстри. Така старозагорци са убедително начело в група С и на 90% си гарантираха директно класиране за полуфиналите на Лигата за втора поредна година.

Най-резултатен за успеха, дошъл в последните секунди на двубоя, бе Аарън Джоунс с 27 точки. Още 19 добави Брандис Райли Рос, с 12 се отчете Шейн Гибсън.

Старозагорци отстъпиха в първата част с 24:16, но със силни изяви във втората и четвъртата част успяха да се преборят за успеха в двубоя.

„Зелено-белите“ вкараха две тройки повече от съперника си – 12 срещу 10 за домакините от Фени, овладяха почти два пъти повече борби – 34 срещу 19, но пък отстъпиха в стрелбата за две точки – 56 срещу 61%.

Следващият мач на Берое в турнира е отново срещу Фени Индъстри, но у дома. Двубоят ще се играе на 23 февруари, дни след края на турнира за Купата на България.


image0 (9K)