Драгомир Стойнев: Силно се надявам рестартът на АЕЦ „Белене“ да не е пиар на кабинета

„Този проект ще получи силна подкрепа от опозицията, БСП винаги е била „за“ развитието на ядрената енергетика“, заяви социалистът

[ad id=“225664″]

„Силно се надявам рестартът на проекта за АЕЦ „Белене” да не е пиар на правителството. Дано то построи тази централа, тя е важна за българската енергийна система. България има нужда от нови ядрени мощности.“ Това каза бившият енергиен министър и депутата от Драгомир Стойнев в ефира на Канал 3.

„Жалко е, че чакахме толкова много. Държавата трябва да участва в сделката за АЕЦ „Белене“, с апортна вноска в бъдещата централа с оглед на площадката и оборудването, което имаме, смята Стойнев

[ad id=“263680″]

„Китайската компания, която има интерес към строителството на АЕЦ Белене е сериозна компания, която явно има готовност за високотехнологични инвестиции извън Китай”, отбеляза бившият енергиен министър.

Този проект ще получи силна подкрепа от опозицията. БСП е била категорично „за” развитието на ядрената енергетика, категоричен бе той.

„Не стана ясно кой е дал писмото на премиера, което беше засекретено в Народното събрание”, каза той във връзка с временната парламентарна комисия за изясняването на обстоятелства и факти около продажбата на ЧЕЗ.

[ad id=“236993″]

„Преговори за покупката на ЧЕЗ от страна на държавата не са стартирани от правителството на г-н Орешарски, но аз като министър на икономиката съм заявил интерес към евентуална продажба на дяловете на дружеството в ЧЕЗ в България. Искането нямаше официален отговор. Нашето желание бе когато ЧЕЗ се продава, държавата да го закупи. Българската държава трябваше да се състезава на пазарен принцип“, разкри Стойнев.


image0 (9K)