ДПС ще гласува категорично против Бюджет’2019

„Вдигането на бюджетните заплати намирисва на купуване на лоялност с бюджетни средства“, смята депутатът Хасан Адемов

Ние сме заявили нашата политическа позиция, един път от трибуната на народното събрание и втори път на Централния съвет на партията. Това, че някои позиции съвпадат с тези на БСП не значи, че семе се колаборирали. ДПС е самостоятелна партия. Това каза депутатът от ДПС и председател на парламентарната комисия по социална политика Хасан Адемов в ефира на Канал 3.

Ако се слушали колегата Хамид Хамид, сте разбрали, че той намеква и за други оставки, не само на Валери Симеонов, посочи още той.

За нас този парламент е изчерпан и предсрочните избори чукат на вратата. Не смятаме, че предсрочните избори могат да променят ситуацията, за нас това е програма за ускорено развитие на България, около която да се обединят всички партии, смята той.

Валери Симеонов е само нарицателна част от това управление. Правителствената криза се пренася и в парламента. И парламентарна криза чука на вратата. Подкрепяйки инициативи на ГЕРБ, ние подкрепяме точки от нашата програма, каза още Адемов.

Медийният закон освен постижение на ДПС е и постижение на цялата медийна среда. Ние от ДПС заявихме явно, че трябва да има яснота относно финансирането и собствениците на медии, каза народният представител.

Не одобряваме този двоен стандарт, Симеонов отдавна трябваше да си подаде оставката, а Каракачанов стремително върви по неговите стъпки, категоричен бе депутатът.

С никакви условия не можем да подкрепим този бюджет, той е предизборен и неефективен по думите на нашия председател. Вдигането на бюджетните заплати намирисва на купуване на лоялност с бюджетни средства. Ще гласуваме категорично против, заключи Адемов.


image0 (9K)