ДПС: През 89-а година свалихме тоталитарна власт и днес сме призвани да сме защитници на демокрацията

Oще през месец май ДПС зададе профила на бъдещия президент, който партията ще подкрепи и единственият кандидат, който на 100% влиза в този профил, е Пламен Орешарски. Това заяви в Разград лидерът Мустафа Карадайъ.

Той добави, че партията подкрепя за президент Пламен Орешарски, защото е демократ и евроатлантик, надпартиен е, може да бъде обединител на нацията и е чувствителен към правата и свободите на личността.

„ДПС сме призвани да сме носители на промяната в нашата родина. Така го направихме ‘89-та година – свалихме една тоталитарна власт, свалихме от власт един диктатор и докарахме демокрацията в нашата родина. Но имаме и още едно призвание – да сме защитниците на демокрацията в нашата родина днес”, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС каза, че и днес България се управлява от диктатор с еднолична и авторитарна власт, а в страната на практика няма Конституция, парламент и президент. Според него президентските избори ще са трамплин към предсрочните парламентарни, за да може в НС да се сформира хомогенно мнозинство на ценностите. Тази нова изпълнителна власт ще даде възможност на страната ни с гордост да поеме председателството на Съвета на Европа от 1 януари 2018 г., добави Карадайъ.

Кандидатът за президент Пламен Орешарски призова „Подкрепете ме, за да бъдем горди, че сме български граждани тук у нас и по света. Вашата подкрепа значи много за мен“.


image0 (9K)