ДПС пише писмо до премиера! Зове го да реши коалиционните си проблеми

ДПС изпраща писмо до премиера Бойко Борисов, с което го призовават да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование.

Това стана ясно от думите на зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти в Народното събрание, предаде Канал 3.

„Ние народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Халил Летифов, които от името на ПГ на ДПС внесохме предложенията по повод финансирането на политическите партии и предложението за безплатни детски градини за децата в България и за строителство и ремонт на нови детски градини, както и предложението за освобождаване на ДДС на научната, художествената и учебната литература, написахме и отправяме писмо до министър-председателя с копие до финансовия министър Горанов“, каза той.

По думите му в писмото се изразяват аргументите на ДПС да направят тези свои предложения. От движението отчитат още, че министър-председателят е припознал предложенията на ДПС.

„Бяхме учудени вчера на това, което се случи на заседанието на Бюджетната комисия, където след като се приеха измененията в закона за политическите партии, които предвиждат и прозрачно публично финансиране, изведнъж не отразен в доклада аргумент, че нашите предложения са извън обхвата на приетия на първо четене закон, те бяха отхвърлени.

В писмото си казваме, че ние отказваме да повярваме, че внесен лично от министър-председателя Закон за бюджета, грижата за българските деца може да е извън обхвата му.

Призоваваме да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование“, допълни Цонев.

,,Официалните аргументи се състоят в това, че мъничкият коалиционен партньор е поискал това отлагане, защото това било в тяхната програма и не може да се правят такива предложения. Политическите идеи нямат патент“, посочи Цонев.

,,Иначе чухме и други аргументи от тях, които бяха също толкова нелепи. Като например, че парламентарните консултации между ГЕРБ и ДПС подменяли вота на избирателите. Вотът на избирателите по време на европейските избори показа друго, а именно смаляването и изчезването на мъничкия коалиционен партньор“, каза в заключение зам.-председателят на ПГ на ДПС.


image0 (9K)