ДПС: Не помни ли Борисов, че има мораториум върху строежа на АЕЦ „Белене“

„Ако няма решение на Народното събрание, всички други разговори с Брюксел, с Путин – са една идея, да не кажа фикс идея. „Елате, защото ние имаме едни съоръжения, увити в найлони, едни чайници“, коментира депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

[ad id=“225664″]

ДПС напомни на Бойко Борисов, че рестартът на темата за АЕЦ „Белене“ опира най-напред до Народното събрание, защото най-напред имаме мораториум, наложен от него. Това стана ясно от коментара на депутата от движението и член на енергийната комисия Рамадан Аталай по Нова телевизия.

Повод бе знакът, който дава телефонният разговор на българския премиер Борисов с руския президент Путин относно енергийните проекти, както и обявеното предложение на българския премиер в Лондон по време на икономическия фоллум на ЕБВР държавите от Балканите да станат партньори за строежа на АЕЦ „Белене“, включително и с европейско финансиране.

[ad id=“236993″]

„Ако няма решение на Народното събрание, всички други разговори с Брюксел, с Путин – са една идея, да не кажа фикс идея. „Елате, защото ние имаме едни съоръжения, увити в найлони, едни чайници“, коментира Аталай.

[ad id=“236999″]

Той припомни, че решението за пътната карта за проекта, която да е готова до края на юни, беше взето миналия петък, а ДПС държи още България най-напред да има енергийна стратегия и след това да решава какво ще прави с АЕЦ. ДПС имаме специално отношение към ядрената енергетика, не скри той.


image0 (9K)