ДПС и ДОСТ митингуваха едновременно в Джебел

Движението за права и свободи и партията на Лютви Месан – ДОСТ, проведоха два паралелни митинга на площада в Джебел по повод празника на града, предаде БНР.

[ad id=“225664″]

Над 200 полицаи и жандармеристи бяха блокирали площада. Пръв в града пристигна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, посрещнат с аплодисменти и скандирания от няколко хиляди привърженици. Лидерът на ДОСТ – Лютви Местан беше придружават от неколцина свои приятели. Събралите се хора започнаха да ги освиркват, чуха се викове „Предател“, допълва БНР.

За да не се стигне до сблъсък полицията образува двоен кордон около тях. Официалният митинг, организиран от преминалия в ДОСТ кмет на Джебел Бахри Юмер, е заглушаван от скандирания.

[ad id=“263680″]

След края на официалното тържество ДПС проведе свой митинг. Демокрацията в България е в опасност, щом има сили, които искат излизането ни от НАТО и Европейския съюз, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Ние сме длъжни да бъдем на висотата на 1989 година и единни мощно да защитим демокрацията в България, на Балканите и в Европа“, каза той.

[ad id=“236999″]

Карадайъ коментира и предстоящите президентски и парламентарни избори в Турция и заяви, че се надява те да доведат до победа на демокрацията в страната.


image0 (9K)