ДПС: Икономическата криза трябва да се бори с ясна програма, правителство няма такава

„Равносметката днес показва, че ние сме в тези, които се представиха много добре. Мисля, че вече можем да го твърдим съвсем спокойно на края на кризата“, каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ депутатът от ДПС Велислава Кръстева. Факт е, че цялото ни общество е проявило способността да се обединим, смята тя.

Кръстева обясни, че от ДПС са избрали в периода на извънредното положение да не бъдат опозиция, защото става въпрос за спасяване на човешки животи. При подобна невиждана криза опозиционното поведение не показва друго освен безпомощност в желанието да се заявиш, смята тя. От ДПС са били водени от принципа, че националната цел е много по-голяма от партийната цел.

„Цялото управление на ГЕРБ с националистите може да бъде белязано само и единствено със скандали“, каза Велислава Кръстева.

В момента, в който отмина мобилизацията, скандалите са започнали със същата сила, сякаш никога не са спирали, заяви депутатът.

Предстои важен политически момент, в който избирателите ще поставят нови изисквания. За това от ДПС твърдят, че следващите избори трябва да зададат модел, конфигурация от политически партии, които заедно да реализират програма за ускорено догонващо развитие. Тя ще даде тласъкът, загубен като темпо през последните години.

„Реформи са необходими във всички сектори. Освен скандали, друго няма. Няма реформи, няма мерки. Икономическата криза, която тепърва започва, трябва да бъде борена с много ясна програма, с каквато това правителство не разполага“, каза Кръстева.

След COVID пандемията целият свят е променен, каза тя. Всяка криза е тест за лидерство, всяка криза е тест за доверие.


image0 (9K)