ДПС: ГЕРБ има последен шанс да поеме политическа отговорност за провала си

ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала на своята политика и да предложи адекватни решения. Това каза от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, който прочете декларация от името на парламентарната група за посланията и приоритетите през новия политически сезон, предаде „Фокус“.

[ad id=“225664″]

„Смяна на министрите – какво от това? Промяна на формулата – какво от това? Предсрочни избори – и какво от това? По-важният въпрос за нас от ДПС е какво да се прави след това. Как и по какъв начин да възстановим демократичните механизми на управление и как да се изгради отново авторитетът на държавността. Как да се възстанови нормалността? Как да започнем отново диалога с гражданите? Това са проблемите – за реанимиране на държавността, което е основна тема на настоящия парламентарен сезон“, каза още Карадайъ.

Той посочи, че общата цел е да се спаси държавността.

„Целта е да работим твърдо за правата и свободите на гражданите. Нужна е ясна програма за нов тип управление. Ред е на експертите и на обединителните идеи. Предупрежденията ми от първия ден са върху основния политически субект и тяхната отговорност за управлението на страната и грижа за гражданите“, подчерта лидерът на ДПС.

[ad id=“263680″]

„При тази остра криза на държавността от ДПС заявяваме, че е важно възстановяването на дискурса във всичките му видове, утвърждаване на експертността във взимането на политически решения, диалогът между партиите. ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала на своята политика и да предложи адекватни решения – днес, защото утре ще е късно. Формулата на властта е грешна и ако не се промени, нищо няма да се промени“, каза още Карадайъ.


image0 (9K)