ДПС: ГЕРБ води страната към несигурност

Председателят на Движението за права и свободи откри семинар на тема „Перспективи за сигурността и устойчивото развитие – актуализиране на програмата на ДПС с оглед на новите реалности“.

[ad id=“225664″]

На семинара присъстват членовете на ЦОБ, парламентарната група на ДПС, евродепутати, областни председатели на ДПС, областни и общински кметове от ДПС.

Семинарът има за цел да актуализира програмата на ДПС в отговор на европейските и национални предизвикателства.

В своето въведение председателят на ДПС Мустафа Карадайъ направи политически анализ на ситуацията в България.

Той подчерта, че липсата на ясно мнозинство и аритметично създадените мнозинства, които не са базирани на общи ценности водят страната ни към несигурност.

Именно поради тази причина България се нуждае от съгласие за ясна програма за ускорено развитие, а призванието на ДПС е да посочи и аргументира приоритетите в такава програма.

В първата част на семинара евродепутатите на ДПС представиха европейското измерение на политиките.

[ad id=“263680″]

Основна тема в изказването на Филиз Хюсменова бе политическите позиции на групата на АЛДЕ в ЕП. Хюсменова насочи вниманието към част от европейските теми, който биха били приложими при изготвянето на програмата. Евродепутатът Илхан Кючюк представи на аудиторията проекта за манифест на АЛДЕ за предстоящите избори за членове на Европейския парламент. Искра Михайлова и Неджми Али резюмираха основните акценти на многогодишната финансова рамка на ЕС.

Семинарът на ДПС продължава. Ще бъдат изслушани доклади относно състоянието на различните секторни политики, представени от ресорните панели на ЦОБ.


image0 (9K)