До една година – всяко училище с безжичен интернет

До една година всички училища в страната ще имат изградени wi-fi мрежи, които ще покриват 80% от класните стаи, съобщи просветният министър Красимир Вълчев по време на кръгла маса за дигиталното образование.

 

„Няма да има класиране! Всички училища, които нямат, а те са близо 1300, или нямат достатъчно покритие ще получат средства“, каза Вълчев.

Във форума участва и еврокомисарят по цифрова икономика и общество Мария Габриел, която изтъкна, че България има голям напредък в областта на цифровото образование. Тя обяви, че ЕК има няколко инициативи за подкрепа на дигиталното обучение и посочи една от тях.

[ad id=“263680″]

„Януари месец, заедно с комисар Тибор Наврачич, публикувахме план за действие за цифрово образование – нещо, което се случва за първи път. България е изключително напред! Аз бих се радвала другите държави-членки да имат толкова много инициативи, защото в този план казваме, че искаме повече информационни кампании, говорим за повече wi-fi за училищата. Виждаме, че България вече е в период, в който тези идеи се реализират“, обясни българският еврокомисар.


image0 (9K)