Досъдебно производство за трудовата злополука в „Арсенал“ днес с обгорял млад инженер

РП – Стара Загора – Териториално отделение  – Казанлък наблюдава досъдебно производство за трудова злополука в завод „Арсенал“ АД

Днес, 13 януари 2021 г., в гр. Казанлък, около 8,30 часа в подстанция, захранваща с електроенергия завод „Арсенал“ АД се извършвала подготовка за ремонтни дейности. В подстанцията е възникнала волтова дъга и е пострадал 32- годишен инженер-енергетик, като е получил обгаряне на лявата ръка и част от лицето. Пострадалият веднага е бил транспортиран в Клиниката по изгаряния към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“, гр. София, без опасност за живота.

В 9,18 часа в РУ на МВР – гр. Казанлък е постъпил сигнал за възникналата трудова злополука. На място е изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Казанлък, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др. 

Образувано е досъдебно производство за това, че на 13.01.2021 г., в Казанлък, обл. Стара Загора, е била причинена средна телесна повреда на В.М., на 32 г., поради немарливо изпълнение на правно  регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134 ал.1 т.2 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ до две години или „пробация“.

И към момента продължават процесуално-следствените действия по делото.


image0 (9K)