Дончев: Президентът се е позиционирал като най-върлия опонент на кабинета

„Г-н президентът е позиционирал себе си като най-върлия опонент на кабинета.“ Този коментар направи вицепремиерът и кандидат-депутат Томислав Дончев по повод рекордния брой вета върху приети закони, наложени от Румен Радев.

В първия телевизионен предизборен дебат по бТВ той посочи, че броят не определя качеството. Това, че Радев е налагал много пъти вето не означава, че законодателните актове на 44-тото Народно събрание са били лоши.

„Много мразя, когато по отношение на практична тема говорим със заклинания“, заяви Дончев във връзка с правенето на закони.

На прага на редовните парламентарни избори Томислав Дончев подчерта: „Върховният въпрос е да се възстанови нормалният политически диалог, защото той в момента се базира на истерии“.

Според вицепремиера коронакризата у нас се управлява по най-добрия възможен начин. Той посочи, че с малки изключения всичко е отворено, защото освен здравето е важен и икономическият статус на хората.

„Изкуството при планиране на мерките е от една страна да се забави увеличението на случаите, но да не се срива икономиката“, каза Дончев.

Той изрази надежда, че пандемията ще утихне през лятото.

„Числата показват, че България и правителството се справят добре“, заяви още вицепремиерът.

По темата с коронавируса Томислав Дончев влезе в пряк сблъсък с Кристиан Вигенин от БСП. Вицепремиерът бе категоричен, че няма влошаване на икономическите показатели. Той отхвърли твърденията за неработещите социални мерки за справяне с кризата.

 


image0 (9K)