Доналд Тръмп: Сирийските бежанци са не само терористична заплаха, те ще нарушат качеството на живот

Според кандидат-президента на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп описа заплахата от сирийските бежанци като „не само въпрос на тероризъм, но също и въпрос за качеството на живот“, пише британският вестник The Guardian, цитиран от „Фокус“.

Изказването е част от цялостната реторика на Тръмп за опасността от приемането на сирийски бежанци в САЩ. На няколко пъти в своите изказвания той сравни търсещите убежище хора с троянски кон.

Милиардерът обърна внимание на проблема с тероризма и конкретно на бомбените атаки в Ню Йорк и Ню Джърси от последния уикенд. „Ние допуснахме десетки хиляди без ефективен план за наблюдение“, заяви Тръмп, като същевременно добави: „Ние нямаме представа кого допускаме. Видяхте какво се случи“.

Кандидатът за поста в Белия дом изрази притеснение, че приемът на мигранти не само повишава опасността от терористични атентати, но и поставя под въпрос качеството на живот в държавите, предоставящи убежище. „Искаме да се уверим, че допускаме само онези, които подкрепят нашите ценности и обичат – и аз наистина имам предвид да обичат – нашия народ“.


image0 (9K)