Доналд Тръмп се „заигра на тронове“: Санкциите идват

На плаката, публикуван от американския президент в Туитър, се уточнява, че „санкциите идват на 5 ноември“

„Санкциите идват“ обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, заимствайки днес култова реплика от известния телевизионен сериал „Игра на тронове“, за да приветства предстоящото възстановяване на санкциите срещу Техеран, отменени в рамките на ядреното споразумение от 2015 г., от което Вашингтон впоследствие се оттегли, предадоха световните агенции.

В Туитър Тръмп публикува, без друг коментар, плакат, на който той върви, облечен с тъмносин костюм и червена вратовръзка, главата му е извърната, а надписът гласи „Санкциите идват“, което е заимствано от „Зимата идва“ – заглавието на първия епизод от хитовия сериал. На плаката се уточнява, че „санкциите идват на 5 ноември“.

По-късно днес САЩ официално потвърдиха, че в понеделник, 5 ноември, ще възстановят всички санкции срещу ислямската република, които бяха отменени в рамките на споразумението на Техеран с великите сили, забраняващо на Иран да разработва ядрено оръжие. Първият пакет от наказателни мерки вече беше възстановен през август.

„Игра на тронове“, продукция на канала НВО, догодина ще завърши с осмия си сезон. Това е найнаграждаваният сериал в историята на американските телевизионни награди „Еми“. Сериалът има огромен успех и фенове в цял свят.


image0 (9K)