Доналд Тръмп: Нямам нищо общо с Русия – нито споразумения, нито заеми

„Русия никога не се опитвала да оказва натиск върху мен. Нямам нищо общо с Русия – нито споразумения, нито заеми, нищо“. Това написа в социалната мрежа Twitter избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп. Милиардерът добави, че лесно е спечелил изборите, но нечестни опоненти се опитват да омаловажат победата му с фалшиви новини.

„Разузнавателните агенции никога не трябва да позволяват такива фалшиви новини да „изтичат“ в публичното пространство. В Нацистка Германия ли живеем“, пита той.

Двама високопоставени американски държавни служители обявиха по-рано, че ръководителите на четири американски разузнавателни служби били предоставили през миналата седмица на Тръмп класифицирани документи. В тях имало твърдения, че хора от руските тайни служби разполагат с компрометираща информация за него.

Русия отрече да има компромати срещу магната.

„Русия тъкмо обяви, че недоказаният доклад, платен от политически опоненти, е „пълна и тотална фалшификация, пълен абсурд“. Много несправедливо“, изтъкна Тръмп.

Докладът срещу него включвал конкретни, непроверени и потенциално непотвърдени твърдения за контакти между съветници на Тръмп и руски представители. Документът бил съставен от човек, който твърди, че е бивш британски разузнавач. Медии в САЩ обаче отбелязват, че твърденията в този доклад не са потвърдени и има грешки в него.


image0 (9K)