Доналд Тръмп: Аз разбирам много от хакерство

Новоизбраният президент на САЩ,Доналд Тръмп посъветва хората да пишат писма на хартия и да ги пращат по куриер, ако имат да казват нещо наистина важно и искат да са сигурни, че никой няма да ги хакне и прочете, предаде „Ню Йорк Тайсм“цитиран от offnews.bg

Изказването му дойде по време традиционното му новогодишно парти в неговия клуб в Мар а Лаго, Флорида. Там той добави, че не ползва електронни пощи за комуникация: „Имам едно 10-годишно момче, което може да прави всичко с компютъра си. Никой компютър не е сигурен, независимо какво ви говорят“.

Той изрази съмнение, че Русия стои зад хакерските атаки срещу Щатите, камо ли че е повлияяла на резултатите от президентските избори. Подобни обвинения дойдоха от администрацията на Обама, който изгони 35 руски дипломати от страната именно поради подобни подозрения.
Милиардерът обаче планира да се види с представители на службите за сигурност идната седмица, за да обсъдят кибератаките. Според него разузнаването неведнъж е бъркало и сега може отново да бърка. Като пример той изтъкна лъжливите данни, че Ирак притежава оръжия за масово изтребление, които доведоха до инвазията в страната.

„Аз разбирам много от хакерство. Хакерските атаки са нещо твърде трудно доказуемо, така че е възможно в случая злосторникът да е бил някой друг”, заяви новият президент.
Той допълни, че знае факти, които не са известни на обществото и които ще бъдат разкрити в скоро време.


image0 (9K)