Единственото, което трябва да направите, е с лъжичката да надраскате леко отлаганията по повърхността на езика.

Когато правите това, постарайте се да вземете пробата от областта на езика, която е по-близо откъм гърлото.

След това увийте лъжичката в найлоново пликче и я оставете да престои 60 секунди под ярката светлина на крушка.

Светлината от лампата помага в развитието на бактерии, затова колкото е по-силна крушката, толкова резултатът е по-видим.

[ad id=“263680″]

При здрав човек пробите ще бъдат чисти. Въпреки това, ако има много бактерии, те са с особен цвят и неприятна миризма, а това може да бъде ранен признак за проблеми с белите дробове или дихателните пътища, червата, бъбреците или хормоните.

Ако сте получили резултат с особен цвят и неприятна миризма, най-добре е да посетите лекар и да проверите за какъв здравословен проблем става въпрос. Този тест помага и в разкриването на това, че имате лош дъх, с причините на който много често хората не са наясно.

[ad id=“238430″]

Ако става въпрос за някакъв плодов аромат, това може да показва кетоацидоза, т.е. нарушение в обмяната на веществата, което може да предизвика и развитие на диабет. Ако усетите неприятна миризма, която напомня на амоняк, е възможно да имате проблеми с бъбреците.

Все още не е време за паника, неприятната миризма не е задължително винаги да бъде признак за някакво заболяване. Всъщност най-често става дума за проблеми с небцето или венците, както и кариес.

[ad id=“218001″]