Долна перверезия! Лекар насилил сексуално 177 млади мъже в САЩ

Спортен лекар е насилил най-малко 177 млади мъже, които са били студенти в Държавния университет на Охайо в периода 1979-1997 г., разкри разследване в САЩ, пише Би Би Си, цитирана от Канал 3. Д-р Ричард Щраус, който се пенсионира през 1998 г. и се самоубива през 2005 г., е обвинен за нападенията, извършени докато бил лекар на атлетите от 16 университетски спортни отбора.

Университетът не е предотвратил насилието въпреки оплаквания от студенти. Разследващите отбелязват, че са положени „неадекватни усилия“ за проверка, които оценяват като „неприемливи“. Докладът бе публикуван в петък. В него се посочва, че насилието било извършвано на различни места – в кампуса, в съблекални, под душовете, в сауните. Студенти разказват, че поведението на д-р Щраус било „публична тайна“ в кампуса.

На пресконференция президентът на университета каза: „Ние съжаляваме толкова много, че това се е случило“, както и че институцията се е провалила в опита си да го спре. Все пак той подчерта, че „това не е университетът днес“. Бивши студенти вече съдят университета за причинени страдания и призовават висшето училище да поеме отговорността. „Мечти бяха разрушени, взаимоотношения с любими хора – накърнени, вредата се предаде на децата ни, защото мнозина от нас започнахме да ги пазим прекомерно много и това навреди на отношенията ни“, казва Кент Килгър – бивш състезател по плуване в университета.

През май 2018 г. друг университет – Мичиганският държавен университет се съгласи да плати $500 млн. на 332 гимнастици, които са били сексуално насилвани от бившия лекар на отбора д-р Лари Насар


image0 (9K)