Доживотен затвор за Венцеслав Караджов, който уби родителите си

Доживотен затвор при първоначален специален режим е присъдата на бившия полицай Венцеслав Караджов, който бе признат за виновен от окръжния съд в Пловдив за двойното убийство на родителите си Божура и Цветан.

[ad id=“225664″]

„Невинен съм. Борбата продължава. Има и други инстанции“, само каза на излизане от съдебната зала подсъдимият. И ако за него произнасянето на присъдата от съдията докладчик Михаела Добрева започна с усмивка, то финалът на процеса приключи със сълзи. Съдът прие, че убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел, пише „Монитор“.

Веднага щом чу, че мъжът й отива до края на живота си зад решетките, Каля Караджова изхвърча от съдебната зала разплакана. Тя отказа коментар, но адвокатката на съпруга й Зоя Тошкова заяви, че тази присъда е била очаквана. „Не съм изненадана от решението на тази първа инстанция. Семейството винаги се надява на нещо по-добро, но ние с Венцеслав бяхме готови. Присъдата не ни изненада“, каза Тошкова, която уточни, че задължително ще обжалва в законовия 15-дневен срок.

Причината да обжалва е, че няма нито едно пряко доказателство срещу клиента й. Оръжието на убийствата изобщо не е открито. Божура и Цветан Караджови са били застреляни на 15 май 2016г. в дома си на ул. „София“ в Пловдив. Двамата живеели много бедно до ж.п. линията и имали от години имотни спорове с единствения си син. И те, и той, многократно се жалвали в полицията. Дни преди двойното убийство Венцеслав и Каля загубили едно от делата срещу Божура и Цветан за имота на ул. „София“. Причината за кавгите между млади и стари била двуетажната къща, в която за кратко живеели подсъдимият и семейството му. Тя и земята под нея по документи се водели на бащата Цветан, въпреки че Венцеслав и Каля твърдят, че те са дали парите за имота. Средствата спечелили по време на гурбет в Англия.

[ad id=“263680″]

Венцеслав Караджов бе арестуван на 17 май 2016г. и обвинен за двойното убийство. Божура и Цветан били застреляни общо с 8 куршума. Според обвинението подсъдимият отишъл два дни по-рано с пистолет в дома на родителите си. Наблюдавал известно време поведението им и отвън, през прозореца, прострелял с два изстрела майка си Божура Караджова. След това с щанга счупил стъклото на входната врата. С трети изстрел прострелял в главата баща си Цветан Караджов. Влязъл в жилището и стрелял още няколко пъти в телата на родителите си, за да е сигурен, че са мъртви и напуснал имота.

Телата им били открити два дни по-късно от съседка, която си купувала пресни яйца от тях. От ареста си до момента синът на убитите твърди, че няма нищо общо със смъртта им. Тази теза бе основната в пледоарията на неговия защитник Зоя Тошкова, която е пледирала 9 часа и половина в съдебна зала – истински рекорд за пловдивския окръжен съд. В деня преди произнасянето на присъдата делото е продължило половин час след полунощ.


image0 (9K)