Договорът за „Самара“ 1 и „Самара“ 2 е подписан. Стартират и други проекти, включително скейт парка

Договорът за „Самара“ 1 и „Самара“ 2 е подписан. Финансирането по ПУДОС в размер на 2 396 905,60 лв. с ДДС е осигурено, както и съфинансирането от страна на Община Стара Загора в размер на 64 000 лв.

Най-напред в кв. „Самара“ 1 започва подмяната на водопровод и канализация. Ще бъдат направен шахти, водоснабдителна мрежа и отклонения към всички сгради. Работата ще продължи ив „Самара“2, обясниха на пресконференция главният архитект Виктория Грозева, зам.-кметът Йордан Николов и секретарят на Общината Делян Иванов.

Проектът е част от програмата за благоустрояването на кварталите на Стара Загора. Огромната положителна промяна я видяхме с кв. „Самара“ 3.

Още няколко месеца ще продължи реконструкцията и строителството в продължението на Новия парк като стартира и изграждането на Скейт парка.

Дава се старт и на изграждането на 69-те социални жилища в сградата на бившата Метрология – вече е избран изпълнител. Строителството им се финансира по програмата „Региони в растеж“.

В началото на юни ще бъдат отворени и офертите по обществената поръчка за реконструкция на Зоопарка и ще бъде избран изпълнител, за да започне навреме работата и по този проект, съобщи арх. Грозева.

Делян Иванов съобщи, че се изчаква пуска на новата програма за енергийна ефективност. По предишната 78 големи жилищни кооперации са вече готови, а останалите записали се – 35 – от общо 113-те изчакват да се започне работа по тях. новата програма най-вероятно ще продоставя само частично финансиране, но интересът и към нея е голям, защото старозагорци вече се убедиха в ефекта от прилагането й, каза Иванов.


image0 (9K)