Договори с държавата за 5 години = 50 МИЛИОНА ЛВ. в сметките на разстреляния Петър Христов! Вижте империята му (СХЕМА)

“Политрейд кънстръкшън” на Петър Христов е работила по договори с държавата и общините за над 50 млн. лв. в последните 5 г., показа проверка на “24 часа” в Агенцията за обществени поръчки.

Ремонт на Зимния дворец – 4 млн. лева;

Ремонт на зала „Фестивална“ – 3 млн. лева;

Депо за отпадъци – В.Търново – 33,5 млн. лева;

Саниране на блок във В. Търново – 2 млн. лева;

Саниране на блок в Свищов – 1 млн. лева;

Ремонт на площада в Горна Оряховица – 6 млн. лева;

Почистване коритото на р. Осъм – 2 млн. лева.

[ad id=“263680″]

Депото за отпадъци във Велико Търново, открито през 2016 г., е най-мащабният проект, в който дружеството на Христов е участвало.

Той ориентира бизнеса към обществените поръчки през 2012 г., а през 2014 г. вече се занимава и с инженеринг на инфраструктурни проекти. Фирмата има екип от специалисти и участва в консорциуми с други дружества.

Последната промяна в партидата на “Политрейд кънстръкшън” е от 20 декември 2017 г., три седмици преди убийството. Тогава фирмата, която участва в обществени поръчки, е прехвърлена от холдинговата структура “Пропъртис Мениджмънт груп” (собственост на дъщеря му Михаела), която обединява различните му дейности, на “Ай Би Пи Мениджмънт” – еднолична негова собственост.

Христо е имал преди да започне активен бизнес с държавата, мащабна стройителна дейност. Още преди 10 г. той доведе бизнесмени от Израел, които инвестираха в проекти за жилищни и офис сгради във Велико Търново, София и по морето.

Апартаментите и офисите в повечето от тях са продадени отдавна, други се отдават под наем. Някои от мащабните проекти обаче не се реализираха заради кризата на имотния пазар.

Дружествата в групата на Христов нямат дългове към банки, петцифрени суми са вписани като вземания от други фирми.

[ad id=“225664″]

Млекопреработвателното предприятие “Лактима” е най-популярното, което е в холдинговата структура на “Пропъртис Мениджмънт груп”. Приватизирано е от фирма на Петър Христов през 1996 г. Дотогава той е известен като собственик на охранителната “Дито”. 21 г. след приватизацията “Лактима” работи все по-успешно и налага марките си на пазара. Над 100 души са заети в завода във В. Търново.


image0 (9K)