Довечера в „Завинаги“ ще попари ли Есма щастието на Гарип?

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ Есма трябва да свикне с мисълта за болестта си, за която е решила да не казва на децата си.

Есма е в шок от новината, поднесена ѝ от д-р Ибрахим. Тя трудно я асимилира и продължава да се надява, че диагнозата е грешна, но личният ѝ лекар я връща на земята с твърдението, че не е сбъркал и още по-лошото, че за болестта на Алцхаймер няма лечение. Тя не е на себе си, когато излиза от кабинета му.

В това време Гарип е в конака, където в хола е събрано цялото семейство и той им съобщава, че иска час по скоро да се оженят с Есма.

Гарип пита Есма: Носила си тайната ни на гърдите си?

Новината за сватбата и бързането направо подлудява синовете на султанката. Нервничи дори деликатният Осман, който почти винаги е обран в реакциите си.

Довечера в “Завинаги” Гарип е подготвил голяма изненада за Есма и за цялото семейство

Получава се доста комична ситуация, защото снахите са на мнение, че няма нищо лошо двамата възрастни най-накрая да са щастливи, но не така мислят съпрузите им.

Есма слиза съкрушена от таксито, вижда дома си и спомените от младостта ѝ до днешния ден нахлуват един след друг. Тя разбира, че тях скоро няма да ги има в съзнанието ѝ. Че между пръстите ѝ ще изтече целият ѝ съзнателен живот. В този момент от къщата излиза Гарип, грейнал от щастие, че я вижда. Не така обаче се чувства любимата му. Той забелязва, че тя го гледа много изпитателно, сякаш иска да запомни всяка черта на лицето му. Подготвил е изненада, но Есма му казва, че би развалила всичко със скапаното си настроение. Тя направо го отрязва за сватбата, а той я предупреждава, че този път пред нея не стои младеж, а зрял и препатил мъж.

Ревнивите бодли продължават да боцкат Сюрея, но тъкмо да им даде поле за действие, телефонът на Фарук иззвънява и директорът съобщава, че Емир е изчезнал. Детето си е тръгнало от училище под претекст, че му е станало лошо. Всъщност той се разхожда, а сълзите се стичат по лицето му.

Есма забравя в зимната градина лекарството си, изписано ѝ от Ибрахим. Тя крие за болестта си не само от семейството, но и от прислугата. Хапчетата намира Гюлистан, която решава, че са на Назиф и му ги дава. Лекарят обаче е предупредил, че ако се предозира, може да се получат халюцинации. По стечение на обстоятелствата обаче, се получава точно това, когато уплашеният от изчезването на Емир Назиф изпива цяло хапче от лекарството на Есма.

Адем е в дома на Гюнеш, която вика първокласен физиотерпаевт, за да вдигне на крака пострадалия мъж. Но Адем е толкова изнервен, че изгонва специалиста и крещи като луд на всички в къщата.


image0 (9K)