Довечера в „Завинаги“ часове преди сватбата Есма изчезва от конака

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ в конака тече трескавата подготовка за сватбата на Есма и Гарип. Цялата суетня е съпроводена с немалка доза нерви от страна на семейството.

Есма обаче я няма в имението. Сюрея започва да ѝ звъни, но тя не си вдига телефона и снаха ѝ като луда се чуди къде и как да открие свекърва си. Впоследствие научава още една притеснителна информация, дадена ѝ от прислугата. Есма е казала на Назиф, че отива да се срещне с починалия си съпруг Февзи… Дали пък не е отишла на гробищата? За да не притесни синовете ѝ, Сюрея се обажда тайно на Гарип. Той я успокоява с думите, че в Бурса няма опасност за неговата султанка и обещава, че ще я открие.

В “Завинаги” бронята на Есма изтънява и зрителят я вижда ранима и уплашена

Виждаме Есма в кафенето, където е казала „ДА“ на Февзи, мястото, на което, според нея, животът ѝ е свършил, защото е загърбила любовта си. Точно там я открива Гарип, а тя стреснато го пита да не би да са имали среща, а тя да е забравила. Тук младоженецът издава на бъдещата си съпруга, че ѝ е подготвил изненада, която е искал да ѝ поднесе след сватбата, но часове преди ритуала разкрива какво всъщност е направил.

Ипек е като развихрен диригент в къщата. Всичко случващо се там е под нейния строг контрол. Младата жена е поела ангажимента да организира сватбата на свекърва си и не отстъпва ни на крачка от предварителните си планове. Предвидила е всичко, но не и настроенията на братята, които са като болни и се чудят как да абдикират от тържеството на майка си. Понеже и Есма я няма никъде, Ипек вика майка си на помощ. А злобният език на Къймет би ли помогнал?

Гостите пристигат в имението. Фикрет е на ръба на нервна криза. Фарук решава да надене маска на спокойствие заради майка си. Двамата с Гарип се усамотяват за кратко в кабинета на къщата, за да поговорят. Мъдростта винаги е водила тези двама мъже и това се проявява и в този момент, когато те решават да си дадат шанс, за да свикнат с новото положение и с това да направят щастлива Есма.

Фарук влиза в стаята на майка си и я вижда облечена като булка. Той споделя с нея, че винаги се е чувствал като краля в семейството, но е дошло време да отстъпи трона и да основе свое собствено кралство.

Султанка или кралица? Бурса отново е в краката ѝ!

Пожелава щастие на Есма, като ѝ засвидетелства вечната си подкрепа.


image0 (9K)