Довечера в „Завинаги“: … и те започват да пишат историята си отново

Тази вечер ще се излъчи първият епизод от третия сезон на хитовия турски сериал „Завинаги“. Едва ли сте подготвени за това, което са спретнали сценаристите…

Първите кадри са от новия футуристично обзаведен кабинет на познатата психоложка, пред която се изповядваше Адем, разбира се малко състарена, но все така блага и премерена в думите си. Няма да повярвате кой обаче е седнал срещу нея. Притеснена не е точното описание, гневна и обидена е дошла тийнейджърката Яз, която разказва на специалистката невероятни неща за майка си. Става ясно, че Сюрея е починала, а дъщеря ѝ я нарича „убийца“. Но това ще стане в един доста по-късен етап, за когото в този епизод само се загатва.

Истинската история в сценария на “Завинаги” никак не е розова, колкото е в сериала

Действието се пренася в настоящето, когато банкрутиралата фамилия Боран се скита в домове под наем, а вратите на финансовите институции безцеремонно се хлопват пред Фарук, тръгнал на просия, за да издейства кредит и да започне нов, малък бизнес. Всички им обръщат гръб, дори банки и фирми, с които доскоро са работили много добре. Оказва се, че семейството вече няма приятели никъде.

В същото време, когато Боранови бедстват, Адем се шири в конака, но както още в самото начало на влизането му във владение, там той не е никак щастлив. Дилара е изчезнала малко, след като му съобщи, че носи неговото дете. Адем прави всичко възможно да я открие, пуснал по петите ѝ детектив, но усилията им не се увенчават с успех. В имението като прислуга са останали Гюлестан и Назиф. Те са с мисия да наглеждат къщата, но никак не могат да свикнат с нрава на новия си господар и с неговите постоянно менящи се настроения.

След фалита на фирмата, Акиф също остана без работа и това налага връщането им със Санем и малкия Джихан в стария им квартал, където наемите са чувствително по-ниски. Но Акиф получава добра новина за Фарук.

Гарип няколко пъти предлага на семейството да се нанесе в неговата къща, а той да отиде да живее в освободения от Бурджу апартамент, но гордостта не позволява на никого от братята да направят подобна крачка. Гарип моли Есма да поговори с тях. Двамата за първи път през живота си са заедно на пазар и въпреки неприятностите, са щастливо хванати за ръце сред гъмжилото от клиенти и търговци. Есма е в лежерна пъстра рокля, с капела, виснала на гърба ѝ, а Гарип усмихнат я води.

Тази вечер в “Завинаги” са едни от най-въздействащите и поучителни моменти в сериала

Слабохарактерният Фикрет е изпаднал в тъмна и много дълбока дупка, след като разбира как самият той е закопал семейството си. Напуснал е импровизирания дом, където са децата и съпругата му, и живее в някакъв свой приятел, заблуждавайки околните, че си търси работа. Фикрет не може да си прости колко малоумен е бил, за да се довери на Адем, водейки го много хитро към пълния провал. Той се самообвинява жестоко, а у него са запалени единствено въглените на отмъщението, които той държи да не изгасват.

А в това време Ада прави първите си неуверени стъпчици в градината на Нургюл… Тя и Мустафа са наели със спестяванията си къща, където са се настанили всички.


image0 (9K)