Довечера в „Завинаги“: Есма султан трябва да излезе от двореца на тайните си

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериaл „Завинаги“ новата-стара леля на момчетата Боран влиза с гръм и трясък в живота им. А за Есма идва времето, когато да излезе от комфорта на тайните си. Разбира се, заради децата си.

След като Акиф издири скъпия участък, оставен от Февзи на синовете му, а на прави и оценка на финансовото му измерение, Боранови сякаш поеха глътка въздух и се обнадеждиха, че със сумата от 15 милиона долара, колкото струва техният дял, ще се върнат отново към познатия си живот. Земята е край новото летище и е доволно скъпа. Но парцелът е на двама равнопоставени собственици. От едната страна е семейство Боран, от другата – сестрата на Февзи – Юлфет Каваклъ.

Фикрет и Фарук веднага решават да се срещнат с леля си, въпреки че Есма никак не е доволна от решението им и така и не успява да ги спре. Нещо ужасно в миналото на двете жени ги е разделило тотално, но какво? Засега султанката мълчи твърдоглаво и оставя синовете и снахите си да се губят в загадки.

Без да си насрочат среща, двамата нахълтват в кабинета на Юлфет, където тя се опитва да бъде любезна с племенниците си, но категорично им отказва да продаде дяла си от парцела. Братята са отчаяни, а Фикрет е направо бесен. Фарук едва го удържа да не скочи на леля си и да не разбие всичко из модния ѝ магазин.

Ипек е притеснена за мъжа си. Съвсем скоро той се прибра при семейството си и сега, когато тя го видя да се усмихва след толкова време, Фикрет отново изпада в дупка, след отказа на Юлфет. Ипек споделя с Есма, че Фикрет или ще убие себе си, или ще затрие Адем.

На излизане от модната къща, Фарук не знае какво вече да предприеме, за да извади семейството си от тежкото положение. В този миг на отчаяние, той вижда на отсрещния тротоар своята „батерийка“ да го чака, готова с усмивка да поеме част от бремето му. Сюрея е пъстра и слънчева, прекарва няколко часа със съпруга си и донякъде успява да му влее от своя оптимизъм.

Не така се чувства обаче Фикрет, който отново не се прибира при семейството си. В следващия епизод именно той ще хвърли голямата бомба.

А Фарук разказва на Есма за срещата им с Юлфет.


image0 (9K)