Довечера в „Завинаги“ Есма нарича Назиф свой син

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ главен герой е Адем и неговите лутания.

След излизането на Назиф от болницата в отлично състояние, страстите в конака малко се уталожват.

Назиф се връща от Оня свят и взривява болницата

Есма е решила да разшири диапазона на подаръка си семейството на Гюлистан. Иска да образова и двете им деца, но най-силна е сцената, в която прегръща просълзена Назиф и го нарича свой син.

Есма се успокоява, но разбира какво ги очаква в бъдеще и е въздържана от избликващи радости. Сюрея отива в стаята ѝ, гушнала малката Яз. Баба ѝ я взема и пожелава на снаха си точно толкова добре да се отнася дъщеря ѝ с нея, както това прави Сюрея със свекърва си. Сюрея благодари за думите, казани на Санем преди дни, но Есма не си спомня, тъй като точно в дома на лелята съзнанието ѝ отново изключи. Идва ред на поканата за рождения ден на Дилара, но Есма се противи. Въпреки това, в крайна сметка се съгласява, след като разбира, че в ресторанта ще бъде само семейството, разбира се – в разширения си състав.

 Мистериозните кошмари на Сюрея всъщност са действителни случки от детството ѝ

Урокът на Ария в школата завършва и тя хуква навън. Излиза и Дилара, за която родители и ученици, под ръководството на Мерт, са подготвили изненада в двора. Мерт е застанал най-отзад, но двамата си изпращат СМС-и и се усмихват тайничко. Дилара го кани за рождения си ден и му казва, че иска да го запознае с леля си. Мерт се съгласява.

При Санем идва неочакван посетител. На вратата ѝ позвънява Адем, който видимо притеснен, желае да разговаря с нея. Той споделя, че Гюнеш го е напуснала, не отговаря на обажданията и на съобщенията му и пита Санем дали не знае къде е отишла дизайнерката. Санем без задръжки започва да му обяснява, че не е човек за връзки и че въпреки старанията си, май все не му се получава. Учудващо търпелив, той ѝ казва, че в момента пречката му е Мерт, който вроятно би бил повече време със сина му Умут, отколкото собствения му баща и че оттам идват сегашните му притеснения. Декларира обаче, че обича Гюнеш и няма намерение да се отказва от нея.

Е, телефонът веднага е в ръцете на Санем, която се свързва с приятелката си, за да ѝ разкаже какво се е случило току-що.

Адем и Дилара се срещат в школата, където той се опитва да ѝ обясни защо е реагирал така на присъствието на Мерт в ресторанта на Фарук. Гневът и у двамата не е добър съветник за започването на подобен разговор, но явно мъжът търси начин да се помири с обидените от него, а и най-вече със себе си. След първоначалните упреци, Дилара започва да го разбира в някаква степен. Объркан е, тъкмо му се е появило голямо и задружно семейство и нещата при него отново излизат извън релси. Но Дилара съвсем отговорно му декларира, че няма да допусне синът им да расте без баща.


image0 (9K)