Довечера в „Завинаги“ за Есма е дошъл моментът на истината

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ зрителите ще съпреживеят заедно с главните герои емоционалния момент на сватбата в конака. И не само него…

Предната серия завърши с влизането на Фарук в стаята на майка си, където я завари облечена като булка и готова да слезе в салона за ритуала по бракосъчетаването. Тогава той ѝ поръча да не позволява на никого да развали нейната и на Гарип вечер, дори и на синовете си.

Довечера в “Завинаги” не Есма, а лелята е ритуално изкъпана в хамама

А долу гостите вече прииждат. На вратата ги посреща Фикрет, недоволен, че пак е изоставен сам на „амбразурата“. Подпирайки се на патерици пристига и Адем, на когото Фикрет лично занесе покана за сватбата, но дори той не се надяваше брат му да се появи на тържеството. Семейството, а и някои от гостите са ошашавени от появата му.

Момичетата са заедно с Есма с последни напътствия и благопожелания. Естествено, както всеки път, стигат и до селфи с нея. Същото правят долу и мъжете, заедно с малкия Емир. Тайно отстрани ги наблюдава Адем, който е изолиран от ставащото на празника.

В типичния си царствен стил, по стълбите слиза Есма. Величествена! Клюкарките не са на себе си, а очите на Къймет просто ще изскочат от злоба и завист. Настроението на сватята ѝ съвсем се разваля, когато наблюдава двамата влюбени как танцуват, а погледите им излъчват единствено любов.

Сватбеният танц е на песен, изпълнена от Дилара и Сюрея.

Есма хвърля новината за сватбата и облича султански одежди за маскарада, който ще им излезе през носа

Адем и Дилара успяват малко по-късно да се усамотят и да поговорят. Той ѝ съобщава, че заедно нямат бъдеще. Съкрушена от чутото, тя споделя мъката си със Сюрея.

Санем е видяла Адем и го привиква една от стаите на конака. Той се съпротивлява, но лелята го предупреждава да не лъже двете жени, а да се определи с коя ще бъде – с Дилара или с Гюнеш.

Празникът е към края си. Гостите са се разотишли и Есма застава пред синовете си с ясното съзнание, че моментът на истината е дошъл. Във фоайето тя се изправя пред децата си и им съобщава, че има Алцхаймер. Обяснява им, че именно тежката диагноза я е принудила да иска оставането на Гарип в имението. След като те дори не могат да реагират на чутото, тя ги моли да преосмислят решението си да напуснат конака, а да останат, за да имат повече време да бъдат заедно.


image0 (9K)