Довечера в „Завинаги“ Емир преживява огромен срив

Довечера в епизода на хитовия турски сериал „Завинаги“ зрителите стават свидетели на емоционалното завръщане на Есма и семейството ѝ в имението.

Всички все още са в еуфория, както от връхлетелите ги спомени, от жеста на Гарип, изкупил цялата мебелировка и върнал я на собствениците, от любимите, познати кътчета в къщата. Прегръдки, дори танци, усмивки, огромно щастие.

В “Завинаги”: Какво правят Фарук и Фикрет в джипа, че той целият се тресе?

В един миг обаче става ясно, че Емир е изчезнал. Сюрея и Фарук тръгват да го търсят из гората и след кратко обикаляне го откриват провесил глава край едно дърво.

Какво се случва с Емир довечера в “Завинаги”?

Момчето е много наранено и от душата му избликват всички тегоби, преживени от него през преминалата година. Камъчето, което преобръща колата на неговото търпение е последното преместване. Връщането от Истанбул в Бурса го откъсва от новото приятелство с Дерен, от останалите връзки в училище, които детето създаде, но на повърхността се появяват и смъртта на майка му, и раждането на сестричката му Яз, и голямото семейство, в което той все още не може да открие своето място.

А животът на Къймет, както знаем, са клюките. Тя отново е заобиколена от хайлайфа и сипе уж между другото коментари за това как племенникът ѝ Адем едва ли не е подарил имението на Боранови, как Есма още не може да се възстанови от високото падане… Но разговаряйки малко по-късно с дъщеря си, изразявайки завист срещу влиянието на Есма върху всички, Къймет получава хубав урок от Ипек. Младата жена хвърля правилните думи в лицето на майка си, че Есма не е магьосница, а просто кара хората да я уважават.

Фарук и Фикрет се връщат на автогарата в старата си фирма и всички изключително радушно ги посрещат, защото техният бизнес и отношение към конкуренцията винаги са били коректни. Акиф, разбира се, отново е поканен от братята да работят заедно и той се връща със Санем отново в Бурса с огромна радост.

Гарип заема централното място на семейната трапеза, естествено не се настанява там сам, а е поканен да го направи любезно от Фарук. А Есма? Есма е по-щастлива от всякога. Всички обични са край нея, тя е отново господарка на имението, Гарип е приет от децата ѝ и тя благодари на всички за положените усилия.

Отношенията между Адем и Гюнеш се затоплят. Те са заедно и се канят да гледат филм.

В това време в конака Сюрея поднася от името на всички подарък на свекърва си. Прокрадват се упреци към Адем, а там е и Дилара, която чула думите, напуска стаята. Сюрея вижда това и тръгва след нея, за да я успокои, но приятелката ѝ се обажда на бившия си съпруг, за да му каже, че му благодари за постъпката. Разговорът им е чут и от Гюнеш. Адем споменава, че този път не е заложил никакъв капан и всичко е изключително чистосърдечно. По думите му, постъпил е така единствено в името на детето си.


image0 (9K)