Довечера в „Завинаги“: Да ми кажеш „Свърши!“ ли ме извика?

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“, създаден по действителен случай, Есма продължава да пише в дневник спомените си. Тя е взела категоричното решение да се откаже от съвместен живот с Гарип.

В “Завинаги” Есма научава страшната диагноза на болестта си

Всички най-хубави емоции с любимия са подредени в тетрадката, но там са и огнените думи, които прогарят душата на султанката: „Аз не мога да му подаря болна жена. Ако му кажа, той никога няма да ме остави.“ Стигнала до този извод, Есма трябва веднага да съобщи решението си на Гарип и именно затова го вика на среща там, където преди толкова много години тя почти му признава, че го обича.

Ипек и Сюрея също тръпнат за бъдещата сватба на свекърва си, защото си мислят, че ще вземат дейно участие в организирането ѝ. Семейството е на закуска и Есма казва, че с Гарип са решили да се разделят, а след като хвърля бомбата, тя излиза на разходка. Снахите са озадачени, а синовете ѝ са успокоени и повече от доволни. Сюрея упреква мъжа и деверите си, че с времето те все повече заприличват на майка си от времето, когато тя само ги критикуваше.

Разбира се, Есма не казва истината на Гарип, а отново поставя на преден план семейството си, защото по думите ѝ – „трябвало да избере децата си пред любовта“. Познайте как като шамар Гарип приема изречението от устните на Есма: „Благодаря, че присъства в живота ми…“

В“Завинаги” бронята на Есма изтънява и зрителят я вижда ранима и уплашена

Цялата тази драма се развива в онази малка сладкарничка, която е на същото място, където е била в техните младежки години, приготвят същия яйчен крем и те двамата се обичат не по-малко отпреди, но…

А милият Гарип очаква да коментират бъдещия им брак и най-накрая да заживее под един покрив с любовта на живота си…

Есма излиза съсипана от сладкарницата, а гърлото и е пълно с викове на болка и упрек срещу съдбата. Гарип остава вътре, седнал смазан на стола.

Адем отново намира пътя до кабинета на психоложката си. Той споделя с Идил за новите провали в живота си. Докато ѝ обяснява как е успял да прогони всички, поискали да му помогнат: и братята си, и Дилара, и физиотерапевта, той стига до Гюнеш, която също нарани, но за нея той пожелава да говори по-обстойно. Но изпада в нова несигурност и лутане, защото не може да си обясни защо жената се грижи толкова всеотдайно за него и какво цели с това.


image0 (9K)