Довечера в „Завинаги“ Гарип има влудяващ план за Есма

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ новоизлюпените младоженци са колкото забавни, толкова и сериозни в желанието си да изживеят пълноценно оставащото им време.

Сватбата и бракът с Есма, бленувани от Гарип десетилетия, са вече факт. Мъжете Боран научиха страшната диагноза за болестта на Алцхаймер на майка си.

За Есма е дошъл моментът на истината

Есма и Гарип отиват на пътешествие като младоженци. В нейната глава естествено пърхат хиляди тъмни мисли, но любимият ѝ, още при самото пристигане в шикозен зимен курорт, я кара да изостави драмите и да се насладят заедно на хубавите мигове, които им предстоят. Пуританката Есма изпада в странни настроения и комични ситуации, ала Гарип с много търпение и разбиране успява да я изведе от дебрите на притесненията ѝ.

А в имението, на среднощна среща в хола, са се събрали двете млади семейства, за да обсъдят какви действия ще предприемат в бъдеще. Всички са единодушни, че не трябва да се местят и ще останат в имението с майка си. Сюрея и Ипек са доволни, защото и без това тяхното желание си беше такова.

Довечера в “Завинаги” страшно много комични ситуации

Предвид взетото решение, Фикрет нервничи заради присъствието на Гарип в къщата, а снахите обобщават, че всъщност при създалата се ситуация възрастният адвокат им е дошъл като подарък. Ипек казва, че именно любовта е най-мощното лекарство, а той ще я дава на майка им в изобилни количества. Патриархалното мислене на синовете обаче е много забавно. Докато жените се забавляват, синовете изобщо не искат да приемат, че майка им вече е съпруга на друг мъж.

А в курорта Есма и Гарип са във вихъра на купона. Не е истина как той успява да я накара да се смее с глас, да танцува лудо и да пее, да играе карти, седнала като йога на спалнята в хотелската им стая. Изгубени един за друг толкова дълги години, те отново се откриха.

Дертовете на Фикрет не намират решение. Той отново е поставен в ревниви води. Окан е уредил всичко по обособяването на офис за Ипек. Запознава я с придобивката, както и с всичко, което трябва да се купи за нея и за нейната работа. В този миг, в помещението влиза съпругът.

Фарук води Сюрея в непознато за нея място в планината, където тя се запознава с един възрастен мъж, който ѝ разказва как Фарук е търсел помощта му, когато в миналото се е оказвал в емоционален ступор.

Какво ли се случва с двамата възрастни скиори, които вилнеят по пистите на зимния курорт? Ами щастливи са! Осъзнато и истински!

Кадрите от медения месец на Есма и Гарип са като урок по правилна нагласа към живота. Двамата правят планове за нещата, които биха искали да осъществят заедно и в пълна хармония си обещават, че ще го направят.

Адем отново присъства на прегледа за бебето и е страшно ентусиазиран. Не такава обаче е Дилара, особено сслед като вижда как Гюнеш чака с колата си мъжа ѝ, а той се качва усмихнат при нея. Преди това, в коридора на болницата, той съобщава на бившата си жена, че няма да създава проблеми при развода им.

 


image0 (9K)