Довечера в „Завинаги“ всички плащат с унижение „покупката“ на Ипек

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ излиза наяве постъпката на Ипек, която си накупи скъпи дрехи от модната къща на леля Юлфет, но не ги плати.

Сюрея е на пазар в любимата ѝ сладкарница, когато вътре влиза Адем, проследил снаха си, която евентуално да го отведе до изчезналата Дилара. Той взима телефона ѝ и не я пуска да си тръгне. В магазина Дилара идва заедно с Фарук и нещата страшно се влошават. Скандалът ескалира, а Фарук едва не пребива Адем заради Сюрея.

Съвсем случайно Назиф вижда Фикрет в един съмнителен квартал как разговаря с Халим, но не му се обажда. Ще дойде време, когато прислужникът ще навърже информацията с друга.

Гюнеш уведомява без особено желание шефката си за „покупката“ на Ипек. Юлфет тръгва устремно към магазина и намира отговорничката, разрешила издаването на фактура на името на собственичката на модната къща, като родственица на обезумялата да пазарува Ипек.

На вратата на кабинета на Юлфет, Гюнеш се сблъсква с Адем. Запознанството им не протича никак гладко, а отношенията им и в бъдеще няма да са много лесни, въпреки че между тях припламва искра.

Есма се е успокоила, край нея е цялото семейство, те вечерят заедно, смеят се, разменят спомени и мисли. В този миг тя благодари на Бог, защото е съумяла да научи децата си каква е вълшебната сила на седенето около масата. В този щастлив за всички момент на вратата се звъни в при тях влиза усмихнатата Юлфет, но добре наострила жилото си. След няколкото разменени празни приказки, тя отваря дума за това, за което е дошла. Потърсва с поглед Ипек, а младата жена тъкмо се връща в трапезарията и попада под удара на зашлевяваващата истина, поднесена от леля ѝ. Унижението за всички е пълно.

Фикрет е бесен на жена си.


image0 (9K)