Довечера в „Завинаги“: Ах, защо това не е истина, а е само сънят на Санем

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ адвокатът на Къймет идва в конака с шокиращи документи

Акиф разиграва театър пред Фарук, типично в негов стил. Той прави опити да разгадае каква ще е изненадата, подготвена от шефа му за годишнината от сватбата му със Сюрея. Докато асистентът се прави на шут, Фарук не чува почти нищо, а търси писалката си, която Озгюр тайничко прибра.

Какво ще се случи в “Завинаги” след нощния масаж, който прави асистентката на Фарук?

В един миг обаче става ясно, че той все пак надава ухо на тирадата, изливаща се от устата на Акиф и му проблясва, че той просто е забравил за празника. Какъв ужас! Всички очакват от него планини от романтични сюрпризи. Фарук става и прегръща Акиф с благодарност, че му е напомнил.

Къймет отива в наетото от дъщеря ѝ жилище и научава за обяснението в любов на Окан, както и за цялата му трудно излязла реч, чута на вратата от Сюрея. За Ипек няма как да стане по-сложно и ситуацията да не ѝ изглежда като път без изход. Майка ѝ иска да ги прибере с децата, защото се опасява, че Сюрея е разказала в имението и всички ще са наострени срещу дъщеря ѝ. Не ѝ се мисли каква би била реакцията на взривоопасния Фикрет. Ипек обаче прави догадки, че вероятно Сюрея не е казала на никого, защото все още никой не е предприел някакви действия.

При кого да отиде с този товар Сюрея, ако не при леля си. Не, че тя е най-добрият съветник за каквото и да било, но мозъкът на младата жена не побира наученото току-що.

В “Завинаги” Окан прави взривоопасно признание на Ипек, а Сюрея го чува

Двете вземат решение да си мълчат. Но преди това Санем сънува, подпряна на една маса в двора на школата. Вълшебна приказка се разиграва пред заспалото ѝ съзнание как Фарук честити годишнината на жена си. Де да беше истина…

Адем отива да види сина си, след като Дилара няколко пъти не отговаря на позвъняванията му. Тя не го пуска вътре и се държи зле с бащата на детето си, но в този момент по стълбите се качва Осман, ала не той е причината Адем да осъзнае, че трябва да овладее нервите си. И го прави така, както никога досега. Той премълчава всичко – и заплахите, и обидите, които като вихрушка преминават през мислите му.

Мъдрият Осман се опитва да даде друга гледна точка на гнева на Дилара, но тя като че ли не вижда по-далеч от собствената си мъка. Единствено тя не може да осъзнае, че всичките ѝ нерви са, защото не може да се примири, че Адем вече не я обича, а надеждите ѝ той да се върне при нея и детето им, са попарени безвъзвратно.

В“Завинаги” Осман и рускинята нещо се заиграват

В конака пристига адвокатът на Къймет, докато Есма обяснява на Нургюл как е минало гласуването във Фондацията за избор на председател и как сватята ѝ не вижда по-далеч от носа си, от което естествено само губи. Есма отваря папката с искането за финансово обезщетение за Ипек и децата при развода с Фикрет. Султанката ококорва очи, когато вижда цифрите. В този миг се прибира с подаръци за малките и Фикрет, който не знае нищо за домогванията на жена си. Той демонстративно къса документа.

А Къймет се мазни вече на друг фронт. Тя разбра, че Ипек няма да се откаже да работи, а и именно работата е това, което би я задържало на крака след преживения стрес и затова тя е поискала среща с Окан. Седнали в едно кафене, тя го кара да ѝ обещае, че той ще продължи да работи с Ипек, понеже това ѝ дава сила и възможност да се чувства полезна и значима. Последно тя го моли за дискретност, докато подкрепя Ипек, за да я предпази от хорски клюки.


image0 (9K)