Довечера в „Завинаги“ нещо се случва с Фарук, но какво ли?

Тази вечер в епизода на хитовия турски сериал „Завинаги“ бурният живот на фамилия Боран не оставя своите членове да скучаят.

Фарук е претърпял катарзис след преживяното в офиса при заплахата от Рейхан. Зрителите станаха свидетели на братската прегръдка между него и Адем, след като всичко приключи без наранявания. Повлиян от това, Фарук решава да покани Адем и Дилара на семейния пролетен пикник в имението. Двамата братя се опитват да загърбят враждата и да си повярват един на друг. Не на това мнение е обаче адвокатът Джан, който искаше Адем да стане неговата маша за отмъщение и сега, когато това му се изплъзва от ръцете, той е крайно разочарован от пропадащите планове.

Фикрет и Ипек стигат до съгласие да имат второ дете по препоръка на лекуващия лекар на Ада. Ипек изглежда отстъпчива и кротка, но не това е в душата ѝ. Тя притиска съпруга си да правят бебе още същата вечер след разговора.

Есра се е върнала на работа в Истанбул. Колежка в магазина ѝ разказва за болестта на Ада и младата жена на няколко пъти взема телефона, за да пише съобщение на Фикрет, но така и не му изпраща нищо.

Есма разбира за нападението на Рейхан срещу Фарук и Сюрея и бързо се съгласява да направят традиционния семеен пикник, на който да бъдат поканени и Адем с Дилара. Султанката се обажда и на Осман, но той отказва. Първоначално.

Фарук отива в квартирата на Осман, защото и двамата разбират, че нещата между тях трябва да се изговорят. Осман разкрива душата и сърцето си на по-големия си брат. По думите му Сюрея е променила всички в семейството им и го е направила леко, с финес.

Сюрея репетира с групата на своята състудентка и се чувства прекрасно, когато е с цигулката и зад микрофона.

Гарип прави пореден отчаян опит да измъкне навън Есма, за да се видят и да поговорят. Пуританката Есма отказва, шикалкави, мъчи се да изкара хиляди доводи, за да не отиде с любимия си, но той е непримирим и успява да я склони. Гарип е организирал нещо много вълнуващо за тях двамата.

Ипек и Къймет отново сътворяват интрига, уловена от въздуха. Ипек дочува на двора разговор между Сюрея и Фарук и разбира, че другата снаха се кани да излезе на сцена, за да пее. Разбира се, щастието на Сюрея винаги е трън в очите на Ипек и тя със злост съобщава на майка си решението на конкурентката си. Къймет от своя страна храни подобни чувства към Есма и гледа всячески да я уязви. Именно заради това сватята прави скоростна „услуга“, като я уведомява за намерението на голямата снаха.


image0 (9K)