Довечера в „Завинаги“ Есма научава ужасяваща новина за Гарип

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ тъмните облаци над главата на Есма се сгъстяват все повече и повече.

Адем се обажда на Гюнеш. Извинява се, че е постъпил глупаво. Тя обаче му е много обидена и прекъсва разговора.

Всички са в недоумение какво се е случило между Есма и Гарип. На закуска султанката оглавява както винаги масата, но е толкова тъжна и сдържана, че цялото семейство я наблюдава в недоумение. Никой не е наясно какво се случва.

Дилара разказва на Сюрея, че Адем продължава живота си и от общото им минало нищо не е останало.

Санем пита Сюрея защо е скрила, че Гарип заминава за САЩ и няма да има сватба.

Есма продължава да е неспокойна. Казва на синовете си да разпределят дяловете на Гарип от фирмата, които тя му беше прехвърлила. А когато научава съвсем случайно, че любимият ѝ заминава за Щатите, тя се натъжава. Фарук я пита какво става, но майка му мълчи. Есма казва на децата си само това, че именно от тях се е научила да не си пъха носа в личния им живот. Става и излиза от стаята.

Осман отива при майка си горе. Тя си мисли, че той е дошъл да я успокоява и му заявява, че не иска да говори. А той просто я прегръща. Само. Това съвсем обезоръжава майката и тя рухва окончателно. През зъби, захапвайки ръката си, за да не изреве с глас, Есма приклякава на земята, обляна в сълзи. Сама. Без любовта на живота си. Завинаги…

Нюргюл оправя леглото на Есма и намира дневника ѝ. Доста се колебае преди да го отвари и да прочете ужасяващите думи:

„Аз съм Есма Боран, страдаща от Алцхаймер. Есма Боран, на която ѝ предстои да забрави всичко…“

Разтреперана, икономката отива при Сюрея и ѝ признава какво е направила и какво е открила.


image0 (9K)