Добро утро от ЗАРАТА в последния ден на 2018-та

Добро утро! Днес, независимо дали сте у дома, на работа, или някъде, където сте пожелали да отпразнувате края и началото на още една своя година в летоброенето на света, ще дойде миг на равносметка. Така е устроен човешкия ум – да обобщава всеки изминал етап.

Предлагам ви една игра, която преди време направихме с приятели. Всеки един от компанията трябваше да опише своята изминала година с максимум 10 думи. Чудехме се дали са достатъчни за всичките отминали 365 дни. Оказа се, че са прекалено много.

Изговорени на глас, обикновено 3-4, или дори само една дума, съдържаха емоционалния и интелектуалния заряд на най-важното: добро, зло, щастие, нещастие, успех, провал…, белязали за всеки един от нас, отиващата си година. Изговорени на глас – наистина си отидоха, но не и преди да ни оставят отговора за онова, което е истински ценното. Което ще търсим и за което ще се борим още след часове в новата ни обиколка около Слънцето. А когато осъзнаваш важното, може би няма да допуснеш спешното и злободневното да го унищожи, или натика в ъгъла.

Успех!


image0 (9K)