Добротворци от Стара Загора отвориха Кутията за писма до Дядо Коледа и сбъднаха детските желания

“Коледа сбъдва желания” е инициатива на Сдружение с нестопанска цел “Самарско знаме” в Стара Загора. Кампанията се провежда за втора поредна година, като този декември кутията за писъмца до Дядо Коледа гостува в Дома за деца, лишени от родителска грижа “Теофано Попова“.

Голямото желание на децата беше да гледат филма ”Смарт Коледа”, сподели за ЗАРАТА Станислава Стайкова – един от инициаторите на идеята повече деца в неравностойно положение да получат внимание и грижа.

Нашата идея подкрепи Cinema Citi България, които предоставиха пуканки и безалкохолна напитка за всяко от децата.

Книжарница “Микси Макс” подариха на всяко дете ваучери на стойност 10 лв., с които те да си купят каквото пожелаят при тях.
Фирма “Петгруп- Гълъбово” ЕООД набави топли шапки за всички, Бистро “Цаца под липата” осигури огромни шоколадови Дядо Коледа и още куп лакомства.
А хората, обединени в Сдруженията “Самарско знаме” и “Един живот за България” закупиха билетите за кино, уточни Стайкова.

Ние винаги работим в партньорство с други организации, защото така взаимно се вдъхновяваме и създаваме незабравими емоции за децата, към които е насочено нашето внимание.

Децата от Дом „Теофано Попова” с директор Рилка Иванова се включват в почти всички инициативи на Сдружението: участваха в “ Да почистим заедно” езеро Загорка и парка на Самарското знаме. Специален подарък за тях беше празникът за Деня на детето – 1 юни “Вълшебно детство”.

Предстои кампанията “Мисия живей безопасно“, която също е традиционна за нас. Тя се организирана съвместно с Общината и Пожарната в Стара Загора, допълни още Станислава Стайкова.

А с какво настроение са се върнали в Дома 13-те деца след гледането на филма, разказа директорката Рилка Иванова:

Изключително щастливи, усмихнати, усетили истинския дух на Коледа, се прибраха нашите възпитаници. Бяха много приятно изненадани от подаръците под елхата в МОЛ-а, заредени с емоции и много, много благодарни за добротата на хората, които никога не ги забравят. Топлината няма как да не бъде оценена. Екипът на Дом „Теофано Попова“ също благодари на добротворците!


image0 (9K)