Доброволци обновиха детска площадка в Стара Загора

През уикенда, чрез инициативата на Община Стара Загора „Заедно за повече детски усмивки“, беше обновена първата  детска площадка в източната част на града.

Доброволци, от кварталите „Самара“ 2 и „Самара“ 3, заявили участие в благородното начинание в Административно бюро „Изток“, сред които и секретарят на местната администрация Делян Иванов, рано в съботната сутрин започнаха с освежаването на детския кът, намиращ се на бул. „Хан Тервел“. Те подмениха изпочупени фризове на пейки, намиращи се в съоръжението. Сръчни майки боядисаха умело оградите и катерушките, а татковците се увериха в безопасността на пързалките.
„Искаме да спомогнем за по-добрия вид на детските площадки, тъй като много често те са обект на вандалски прояви“, обясни Иванов. Той допълни, че поддържката на всички съоръжения е ежедневна и апелира към всички граждани да бъдат пазени.

Припомняме, че Община Стара Загора кани старозагорци да се включат като доброволци, с което да бъдат освежени всички детските площадки в града и селата от общината, за да бъдат те привлекателно и безопасно място за игра.
Инициативата стартира днес и ще продължи през почивните летни дни, за да бъдат обхванати всички съоръжения, които имат нужда. Целта е местата за игра и отмора във всички квартали на Стара Загора, както и в малките населени места, да бъдат по-свежи, както и да се запазят, чрез боядисването, различните им елементи от дърво или метал.
Кампанията на Община Стара Загора е подкрепена от „Оргахим“ АД, които осигуряват безвъзмездно необходимите бои и лакове, подходящи за външни условия. Администрацията ще предостави всички консумативи като четки, ръкавици и други, за да греят с нов цвят и настроение детските съоръжения. При всяка една от групите доброволци ще има и служител на съответното административно бюро, който ще оказва необходимото съдействие.
Всички желаещи да се включат в кампанията е необходимо предварително да заявят участие по телефон или на място в административните бюра на територията на Община Стара Загора.
Допълнителна информация за етапите на провеждане на кампанията ще бъде публикувана в сайта https://www.starazagora.bg/ , медиите, социалните мрежи, административните бюра и кметствата по места.
На финала Община Стара Загора ще отличи най-активните доброволци сред гражданите и включилите се организации.
Списък на административните бюра в Община Стара Загора
За „Център“ – ул. Хаджи Димитър Асенов № 22, тел. 042 602 859; 042 625 098; 042 625 098; 042 626 851;
За „Изток“, ул. „Ангел Кънчев“ №70“, тел. 042/269 023; 042/268 072; 042/267 146;
За „Запад“, ул. „Княз Александър Батенберг“ № 19 тел.  042 603 175; 042 645 117; 042 626 234;


image0 (9K)