Добри хора в Стара Загора веднага се включиха в кампанията “Подари Коледна трапеза на пенсионер”

Добри хора, участвайте в кампанията “Подари Коледна трапеза на пенсионер”! Тя стартира в Стара Загора на 22 ноември и ще приключи на 21.12.2018 г.

Коледа е един от най–светлите християнски празници. Нека отворим сърцата си за тези, които са в нужда и са сами!

Пунктовете за предаване и складиране на продуктите са 3.

Вижте къде да ги намерите и как да се свържете с хората, предприели мащабната инициатива. Информирайте се какво можете да занесете в пунктовете.

До този момент много хора откликват и се включват в акцията, разказа за ЗАРАТА Йорданка Гердемска, която е един от организаторите на кампанията и предоставя склад за нуждите ѝ. Очакваме в навечерието на празника повече дарители да се активират. Вероятно тогава ще имаме нужда и от помощ. Нека нашите съграждани да ни сигнализират за възрастни, болни и бедни хора, на които „Подари Коледна трапеза на пенсионер“ да помогне. Нека не са само от Стара Загора, пишете ни и се обаждайте за възрастни хора и от селата, апелира Гердемска.

Антон Тонев, Филипа Новачкова, Мария Табакова-Коева, Нина Митева, Анна и Стоил Митеви, Николина Георгиева, Данилина Боева, Иван и Диана Панайотови са само част от добротворците, дарили продукти за кампанията. Голяма пратка (24 кг) на стойност 132 лв е получена от София.

Благодарим ви, мили хора, благодарим ви за добрите сърца, които носите! Това са само малка част от нещата, които получихме. Вярваме, че до края на кампанията това ще е само един процент от доброто, което ще направим заедно, заедно за онези самотни и възрастни хора, които ще зарадваме на най-светлия празник – Коледа! – казват организаторите на акцията.

Още за кампанията ще намерите във Фейсбук ТУК

Организаторите на кампанията търсят доброволци за откриване на още два събирателни пункта в района на кварталите “Самара” и “Железник”.

За кампанията не се приемат парични дарения.

Събраните дарения от пакетирани и консервирани хранителни продукти ще бъдат раздадени на 22 и 23.12.2018г. на възрастни хора както в Стара Загора, така и по селата в областта.


image0 (9K)