Добри практики в старозагорското училище „Христо Смирненски“

Във връзка с План-график за реализиране на дейностите, План за квалификационната дейност на учителите от екипа за практическа реализация на иновативното обучение по проект „Да играем и да знаем“ и проект „Далеч ще стигнем, ако го направим“, съвместно с клуб „Отворено общество“, както и с цел обмяна на добри практики между педагогическите специалисти, Мариета Чаушева- преподавател по английски език в СУ „Христо Смирненски“-Стара Загора проведе урок с учениците от 2 „а“ клас по програмата „Енвижън“.

Тази програма осигурява активно участие на всеки ученик в час, като му предоставя мишка.
Децата отговаряха на въпроси с текстови и картинни отговори, групираха по определен критерий и свързваха картинки с думички.
Получи се един забавен учебен час, изпълнен с много емоции и вълнение.

Представители на Международен младежки център гостуваха на СУ „Христо Смирненски“-Стара Загора с цел да се срещнат с ученици от осми и девети клас, с които да поговорят за вредите от наркотичните вещества на човешкия организъм. Лекторите Здравко Тенев и Мирчо Иванов успяха по непринуден и интересен начин с използване на игрови подход да ангажират младежите и да ги накарат да се замислят за себе си, за своето здраве и за това на близките си, както и да разберат, че от тях самите зависи животът и бъдещето им.

Във връзка с План-график за реализиране на дейностите, План за квалификационната дейност на учителите от екипа за практическа реализация на иновативното обучение по проект „Да играем и да знаем“ и проект „Далеч ще стигнем, ако го направим“, съвместно с клуб „Отворено общество“, както и с цел обмяна на добри практики между педагогическите специалисти, преподавателите от СУ „Христо Смирненски“-Стара Загора Златина Горанова – класен ръководител на 2 „б“ клас и Нина Желязкова – класен ръководител на 2 „а“клас, посетиха иновативен урок в СУ „Георги Райчев“ в Стара Загора.

Темата на урока „Ние изпитваме различни чувства“ с водещ психолог в часа беше госпожа Павлина Балева. Децата споделиха своите емоции, чувства, желания и мечти. Рисуваха своето най-любимо същество. Играха различни игри, целящи да заздравят приятелските чувства между тях. В края на беседата се обединиха в желанието си да живеем на една по-чиста и спокойна планета – без войни и природни бедствия.


image0 (9K)