Добричлия, никога не напускал България, осъден да плати глоба за превишена скорост в Австрия

Жител на добричко село трябва да плати глоба за превишена скорост, наложена му в Австрия.  Той, обаче, никога да не е напускал България.
Глобата от 75 евро му е наложена от Окръжна финансова служба в Дойчландсберг за това, че на 20 февруари миналата година е надвишил със 7 километра разрешената в района максимална скорост от 50 километра в час, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.

 Славейко Н., той никога не е бил в чужбина, а колата, с която е извършено нарушението е негова само по документи.

Пред магистратите 38-годишният мъж от село Победа е признал, че на негово име са регистрирани около 160 автомобила. Той обаче не знае къде се намират, тъй като са били прехвърлени на румънски граждани.

Съдът счете, че доказването на това твърдение може да бъде направено пред австрийски съд, чрез възобновяване на производството за извършеното пътно нарушение, пише dir.bg Това е поредното дело, при което за нарушения в чужбина се търси отговорност от фиктивни собственици на автомобили в Добрич, съобщи докладчикът по делото съдия Петър Монев, който е и ръководител на Наказателното отделение.

Те прехвърлят собствеността върху колите си най-често на чужди граждани, като едновременно с това издават пълномощно на купувачите. С тези пълномощни новите собственици могат да управляват в чужбина, а при извършени нарушения в страните от ЕС, налаганите им глоби впоследствие се търсят от хората, на чието име е регистриран автомобилът.


image0 (9K)