Добре почерпени зад волана в Старозагорско по празниците

Още от събота, 20 април е започнало безразсъдното шофиране в района на Стара Загора, Казанлък и Раднево, показват полицейските сводки.

Така 59-годишен мъж от с. Хан Аспарухово е хванат да кара „Опел Вектра“ с 1.66 промила алкохол в кръвта.

В РУ на МВР Казанлък пък са започнати две бързи производства за престъпления по чл.343б и чл.343в от НК срещу 34-годишен мъж от града на розите, затова че в десет и половина вечерта подкарал мотоциклет кв. „Изток“. Освен, че в кръвта му имало 1,61 промила алкохол, бил и неправоспособен шофьор, без книжка.

50-годишен мъж от мъглижкото с. Ветрен не останал по-назад – той бил хванат да управлява „Мазда“ след употреба на алкохол с концентрация от 1,91 промила по ул. „3-ти март“ на селото.

Пак в празничната събота в 23.20 часа в Раднево, на ул. „Георги Димитров“ е бил спрян за проверка „Мерцедес“, управляван от 23-годишен местен мъж. При него концентрацията на алкохол била 1,43 промила.

Ден по-късно в РУ – Чирпан е започнато бързо производство по чл.343б от НК срещу 60-годишен чирпанлия, задето около чтири и половина в ранни зори карал по бул. „Георги Димитров“ „Алфа Ромео“ – алкохол с  концентрация от 1.86 промила.

Най-пресен е инцидент от понеделник – този път, с новозагорец. 33-годишен мъж без шофьорска книжка и с  1,22 промила алкохол в кръвта е заловен на входа Гурково да управлява „Пежо 206“.

Всички нарушители са били е задържани за срок до 24 часа.


image0 (9K)