Добра новина: Нашенка на 83 години пребори коронавируса успешно!

В четвъртък МБАЛ Шумен изписва след две отрицателни проби 83-годишна жена, излекувана от COVID-19. Това съобщиха от здравното заведение.

Жената постъпи на 27 март с пневмония в Първо вътрешно отделение и след доказване на коронавируса е била лекувана в Инфекциозно отделение.

По данни на изп. директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов, при нито един от пациентите не е прилаган „хлороквин“, въпреки че здравното заведение е имало количество за трима души. Прилагани са симптоматични медикаменти.

Последни данни за заразата от Щаба на 9 април

„Ако пациентите имат температура, се дава медикамент срещу температура. Който е с пневмония, си върви антибиотик. Даваме и медикамента Тамифлу, вливат се водно-солеви разтвори. Всичко е индивидуално и според клиничната картина“, коментира най-общо болничният шеф.

Общо 4 пациенти с COVID-19 лекува от началото на пандемията болницата в Шумен. И при четиримата се стигна до 2 отрицателни проби. Трима са изписани. В сряда почина шуменец на 66 г., който е бил с карцином на белия дроб и с овладян коронавирус /2 отрицателни проби/. Националният оперативен щаб го оповести като 24-тия починал от коронавирус. Коментарът на ген.Венцислав Мутафчийски беше, че коронавирусът е ускорил процеса до смърт.


image0 (9K)