Добра новина за джигитите на пътя, но не и за старозагорските: От новите патрулки не стават снимки за превишена скорост… Ами сега?

278-те нови патрулки на КАТ от южнокорейската марка Kia се оказаха със стъкла, несъвместими с камерите за скорост…

patrulki novi (3)_resizedНовите 278 патрулни автомобила на КАТ, закупени като част от обществена поръчка за 27 млн. лева, не позволяват от тях да се снима с камери за превишена скорост, съобщава „Труд“, позовавайки се на шефа на „Пътна полиция“ Бойко Рановски.

Ъгълът на стъклата на автомобилите Kia Cee’d и самият им химически състав били различни в сравнение с досегашните патрулки Opel Astra. Заради това снимките, направени с обективите TFR1-M ставали разфокусирани и не можели да се използват като доказателствен материал за налагане на глоби, потвърди старши комисар Рановски.

Никой в „Пътна полиция“ не се е сетил да тества новите автомобили, когато са били поръчвани. Освен това автомобилите Kia са с въздушни възглавници и ако камерата се монтира върху тях, има риск при отваряне служителите да пострадат, подчертава Рановски.

На първо време камерите ще останат в старите патрулки, като при новите има вариант те да се монтират на предния капак или на триножник до автомобила, уточни шефът на КАТ.

Tihomir_Jeliazkov_KATОт ЗАРАТА разговаряхме с Гл. инспектор Тихомир Желязков, Началник на сектор „Пътна полиция“ Стара Загора. Той уточни, че 13-те нови патрулки Kia за област Стара Загора все още не са на работа на терен. Ключовете за тях бяха тържествено раздадени на 12 май, но в КАТ Стара Загора не е получена заповедта от Министерството за тяхното използване. За нашата община колите са 7, но не сме ги тествали, ще се запознаем с информацията, каза Желязков.

В област Стара Загора още са на пост старите патрулни автомобили на КАТ, от тях се правят качествени снимки на нарушителите. Джигитите на пътя да не се успокояват.

[ad id=“222960″]


image0 (9K)