Добавят по-тежко обвинение на убийците на Диян

Ново, по-тежко обвинение получиха 19-годишният Шенер Р. и съучастникът му, 18-годишният Румен К. за убийството на 41-годишния Диян от Добрич.

Обвинението е било повдигнато още вчера. Наказанието за грабеж, придружен с убийство, извършено в съучастие, се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Първоначално двамата младежи бяха обвинени в умишлено убийство.

След убийството на Диян, който бил обявен за издирване от близките си на 12 септември тази година, двамата обвиняеми отнели златните му накити. Тежък златен ланец и няколко гривни с приблизително тегло около 90 грама са отнесли със себе си Шенер и Румен, след като изоставили тялото на Диян в землището на село Котленци. Златото било предадено в бижутерски магазин във Варна. За него били получени над 3000 лева, като една част от тях Шенер дал на Румен. Определенията на Добричкия окръжен съд, с които са взети най-тежките мерки за процесуална принуда на двамата обвиняеми – задържане под стража, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


image0 (9K)