Днес започва безплатно обучение на ученици по информатика

От днес (12 ноември 2018 г.) започват занятията по информатика, които са част от първия модул на безплатното обучение за ученици в Стара Загора.

Графикът и групите са публикувани в платформата http://www.4skills.eu, където всеки участник може да провери от колко часа и в кой ден ще трупа знания и умения. Часовете ще се провеждат в две от залите в ППМГ „Гео Милев“.

Четирите модула на иновативното обучение ще запознаят старозагорските ученици от 5-ти до 12-ти клас с основите на програмирането, роботиката, виртуалната реалност, както и стъпките на успешния стартъп. Полезните умения и знания ще бъдат давани от специалисти от съответните сфери.

Единадесет са групите, в които са разпределени над 240-те записани ученика. Желаещите да бъдат част от 4-модулното обучение по информатика ще бъдат официално записани като такива, едва след като се отбележат в списъците в деня на първото си занятие.

Инициативата за безплатното обучение е на Община Стара Загора, преподавателя по информатика Павлин Пеев, три от големите IT фирми у нас, както и на народния представител от ПП ГЕРБ Радостин Танев.


image0 (9K)