Днес е ден за размисъл в Гърция преди решаващия парламентарен вот

Днес е ден за размисъл в Гърция преди решаващия парламентарен вот в неделя. Високите температури изпратиха гърците на брега на морето. Засилено е полицейското присъствие по пътищата.

Гърците прекарват деня за размисъл на плажа. Строго са забранени всякакъв вид агитации. Има засилена полицейска охрана на изборните секции, където вече пристигат бюлетините.

Последните социологически проучвания сочат убедителна победа на консервативната „Нова Демокрация“ с лидер Кирякос Мицотакис. Очаква се нисък процент избирателна активност поради неподходящото за избори време в разгара на туристическия сезон.

Продължава влиянието на топлата вълна с високи температури, които почти достигат 40 градуса. Силният вятър, който бушуваше вчера и разпали пожари, днес вече стихна. Това помогна за частично овладяване на огъня на остров Евбея, където изгоряха мащабни горски масиви, но няма човешки жертви.

Откритите археологически музеи, сред които и Акропола в Атина, днес са затворени в обедните часове, за да се предпазят туристите от слънцето.

Автор: Катя Пеева – кор. на БНР в Гърция

Източник: bnr.bg 


image0 (9K)