Днес Борисов допусна грешка

Днес Бойко Борисов трябваше да подаде оставката на кабинета Борисов в Народното събрание, а не да я депозира в деловодството на парламента

Този акт щеше да покаже няколко важни неща. Първото е, че има смелостта да се изправи очи в очи срещу опонентите си. Второто, че приема решението на електората с достойнство и да покаже на парламентарната група на ГЕРБ, че могат с достойнство да се борят и да отстояват верните, според тях политики. Третото и най-важното е, че щеше да демонстрира уважение към върховния орган на управление на страната си – парламентарна република, за да не оставя и място за спекулации може ли, или не тя да стане президентска.

Не го направи. И според мен загуби, защото днес можеше да е министър-председателят със своите силни и слаби страни, със своите не малко успехи и не малки грешки, а утре, когато НС го вика да даде обяснения, вече няма да е точно това, ще е загубил от ореола си на държавник заради скатавката от една безспорно неприятна ситуация днес, но пък ситуация, подходяща за демонстрация на личностна сила.


image0 (9K)