Директорът на националното разузнаване на САЩ: Руснаците се опитват да отслабят страната ни

Управляващите в Русия продължават „да опитват да отслабят и разделят Съединените щати„, като се намесват в американския изборен процес и в политическия дебат.

Това заяви директорът на националното разузнаване на САЩ Дан Коутс на пресконференция в Белия дом, предадоха Ройтерс и Франс прес.

[ad id=“225664″]

Разузнавателната общност продължава да се безпокои от заплахите за бъдещи избори в САЩ, както междинните избори за Конгреса(тази есен), така и президентските през 2020 година„, каза Коутс.

Незаконната дейност включва престъпни опити за ограничаване на гласуването и незаконно финансиране на предизборни кампании, кибератаки над изборна инфраструктура и прониквания в компютри на лица на изборна длъжност.

[ad id=“263680″]

Това е заплаха, която трябва да вземем много сериозно„, предупреди на свой ред директорът на ФБР Кристофър Рей, който също участва в пресконференцията.

ФБР е започнало разследвания за намеса в изборите, съобщи той.

Знаем, че руснаците са се опитали да хакнат компютри и да откраднат информация от кандидати и от правителствени служители„, заяви Коутс. Той добави, че Русия не е единствената страна, която се опитва да повлияе на изборите в САЩ.


image0 (9K)